Десислав Чуколов

Област: Политика   
Рождена дата: 22 Декември 1974    Зодия: Стрелец   

Десислав Славов Чуколов е роден на 22 декември 1974 г. в Русе.

Завършва Русенския университет със специалност „Европеистика“ и до включването си в политиката работи като компютърен специалист в родния си град.

Работи и като консултант, подпомагайки интернет реализацията на различни фирми в прохождащите им бизнес начинания в Европа.

От учредяването на ПП "Атака" на 17 април 2005 г. е член на Централния Сбор на партията.

На парламентарните избори през 2005 г. става депутат в 40-то Народно събрание от от листата на "Атака" за Русенска област. В Народното събрание е избран за член на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), като участва в Комисията по миграция, бежанци и население и в Комисията по социално-здравните и семейни въпроси.

От 21 септември 2005 г. е заместващ представител на България в делегацията в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

От 8 март 2006 г. заема длъжността парламентарен секретар на Коалиция "Атака", заместник-председател на Комисията по бедствия и аварии и член на Комисията по Местно самоуправление, регионална политика и благоустройство.

Бил е член на Временна комисия за проучване и ликвидиране на щетите от наводненията и за изготвяне на предложения за оптимизиране на модела на действия на държавните органи по управление при кризи.

В листата на партия „Атака“ с кандидати за изборите за членове на Европейския парламент е регистриран под номер 3.

От 6 юни 2007 г. е евродепутат, член на Парламентарната група „Идентичност, традиция и суверенитет“.

Десислав Чуколов е мажоритарният кандидат на "Атака" в 15 МИР- Плевен за парламентарните избори през 2009 година.

Владее английски, руски и немски език.

Семеен с едно дете.