Георги Кадиев

Област: Политика   
Рождена дата: 28 Август 1966    Зодия: Дева   

Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас.

Завършил е Немска езикова гимназия в Бургас и висше образование в Московския държавен институт по международни отношения - магистърска степен Международни отношения със специализация Виетнам, Лаос, Камбоджа.

Има магистратура по Дипломатически науки и международни отношения в Университета Лестър, Великобритания и магистратура по Публична админстрация в Харвардския университет, Кенеди Скуул ъф Говърнмънт.

Бил е стажант в Бундестаг, Германия. Георги Кадиев е работил в Харвард инститют ъф интернешънъл дивелъпмънт. След това последователно е бил директор Интернет Секюритис България,  изп. директор „Анализи Европа, Азия и Африка” и член на Борда на директорите на Интернет Секъритис Инк., Юромъни Холдингс ПЛС.

Бил е и журналист във в.”24 часа”.

В периода 2005 - 2007 г. Георги Кадиев е заместник-министър на финансите, а от 2007 г. е общински съветник в Столичния общински съвет. Член е на БСП и на ВС на БСП от 2005 г.

Георги Кадиев е мажоритарен кандидат на Коалиция за България в 23 МИР София за парламентарните избори през 2009 година.

На 15 ноември 2009 година Георги Кадиев, издигнат от Коалиция за България за кмет на София, губи кметската надпревара, която е спечелена от Йорданка Фандъкова, издигната от ГЕРБ.

Георги Кадиев владее английски, немски, руски, полски и виетнамски език.

Семеен е, има 3 деца.

През 2011 година Кадиев е кандидат на БСП за кмет на София. Не успява да се пребори за кметското място, той става втори след Йорданка Фандъкова на първия тур на изборите на 23 октомври 2011 година.