Аксиния

Област: Музика   
Рождена дата: 20 Септември 1986    Зодия: Дева   

Аксиния Бойкова Ченкова е родена на 20.09 в град Свищов. Започва да се занимава с музика през 2000г., посещавайки музикална школа в родният си град. Популярността си добива в първото българско музикално риалити "Стар Академи". Тя е първата, която напуска шоуто, но и една от най-успелите участнички във формата.

Пилотният й сингъл и видео клип "Да те обича като мен" се завърта по всички родни телевизии и радиа. Следват го "Аз знам", “Baby” и “Пепеляшка от града”. Тя печели награди от големите музикални фестивали у нас. Гордее се с наградата си от предаването “Хит минус едно”, но най-голямата й гордост е участието й в полуфинала на “Евровизия”.

Знойната красавица реши да развива кариера по холивудски и направи еротична фотосесия за списанията Playboy и FHM. После й хареса й продължи със стрийп фотосесия за сп. Beauty. Вероятно засиленият интерес от страна на мъжките списания към нея я кара да си сложи силикон и да избере дълбоките и предизвикателни деколтета като част от цялостния си стайлинг. Въпреки това тя не е типична силиконова красавица и успява да съчетае музикалната си кариера и с телевизионна. Като музикален редактор в телевизия MSAT се прочу с това, че отказа да пуска попфолк. В MSAT Аксиния работеше и към редакция “Новини”. Аксиния беше и първата водеща на предаването „ЕвроБГвизия” по БНТ.

При гостуване в предаването на Венета Райкова "Горещо", палавата певица разкри пикантни подробности от сексуалния си живот. Тя призна, че е участвала в тройка и че това било подарък за гаджето й. Явно обаче този експеримент не е помогнал много за връзката им, тъй като от известно време Аксиния упорито твърди, че е сама.