Радост Драганова

Област: Медийни   
Рождена дата: 02 Юни 1980    Зодия: Близнаци   

Радост Драганова е родена в София. Може би заради двойнствения характер на зодията си – близнаци, като дете тя била много палава, но отличничка в училище. Завършила е със златен медал столичното 22 СОУ и “Право” в Университета за национално и световно стопанство.

 

Като дете тренира синхронно плуване. Седем пъти е била републикански шампион в този спорт. В момента е главен юрисконсулт в дирекция “Архитектура и градоустройство” на Столичнат община. Преди да стане водеща на актуалното модно и лайфстайл предаване МОДЕРНО по bTV, водеше предаването “Огледала” от 2001 до 2009г. в същата медия. Привлекателната Радост бе поканена за водеща от продуцентите на първото издание на "Dаncing stars", заедно с една от легендите в българското кино Тодор Колев.

 

За нея денонощието има повече от 24 часа, защото тя успява да бъде едновременно добра майка, телевизионна водеща, главен юрисконсулт, спортна натура. За нея казват, че където влезе изпълва пространството с енергия и настроениe.

Радост Драганова за себе си:

“Като дете родителите ми имаха два фундаментални проблема с мен – първо храненето, защото отказвах да ям, а второ – дрехите – нищо не ми ставаше, защото нищо не ядях и винаги оспорвах комбинациите на родителите ми от чорапи, панталони и блузи. Носех предимно панталони с оранжеви тиранти, защото полите нямаше на какво да се закрепят. Първите си дънки полчих на 16 годишна възраст. До тогава баща ми отказваше да ми купи, защото винаги е твърдял, че една млада дама не изглежда елегантно в дънки.”

“В ежедневието съм много по-малко провокативна, отколкото в предаването. Сцената на МОДЕРНО ми позволява да бъда винаги различна. Предпочитам по-нежната и женствена визия. Нямам любим дизайнер. Харесвам италиански и английски дизайнери, както и български. Имам, обаче, цвят, който за мен е лидер –  бялото. Винаги е актуален и когато съм облечена в него, това отразява добрите намерения, които имам към околния свят. Харесвам и ярките, слънчеви цветове, които те карат да се усмихваш.”

“Откакто се помня, спортувам – в началото за здраве, после професионално, сега отново за здраве. Към днешна дата ходя на фитнес, заради възможността ежедневно с минимум усилия да постигна добра форма. Харесвам и голф, заради умението му да лекува лошото настроение, но там винаги оставям мъжете да победят.”

“Не се депресирам, дори ако нещо не върви. Знам, че ако искам нещо, трябва да се боря. И ако се проваля, значи не съм положила достатъчно усилия. Взимам си поука и продължавам напред – следващия път ще е по-добре.”