Анн Джи

Област: Музика   

Артистично име: Анн Джи

Истинско име: Анна Георгиева

Родена: 16.08.1978г., Украйна

Детство: Като малка най-много обича да пее, да рисува и да танцува. Особени пристрастия - мюзикъли. Знае наизуст "Брилянтин", "Jesus Christ Superstar" и "Коса".

Танци: Занимавала се е 4 години с художествена гимнастика в "Академик". Десет години изучава модерен балет, джаз балет и греъм. Професионално се изявява с модерен балет 7 години и до днес. Сама си е хореограф на всичките танци. В момента има изпълнения със собствен балет.

Театър: Начални стъпки прави в театралната детска студия при Венцислав Кисьов в театър "Сълза и смях". Придобива средното си театрално образование в експерименталния театър "4хС" на Николай Георгиев към 22 СОУ. Завършва НАТФИЗ, специалност "актьорско майсторство" в класа на проф. Стефан Данаилов.

Телевизия: Участва в предаванията "Какафония" - балет, клипове; "НЛО" - клипове, скечове; "Хъшове" - актриса, певица; "Царете на купона" - водеща.

Музика: От малка свири на класическа китара. Шест години е в състава на китаро-мандолинния оркестър "София", с който обикаля Европа. Седем години посещава уроци по солфеж. Взима уроци по пеене от Георги Кордов. Първите музикални опити прави с група свиреща алтернативен рок. Първата професионална изява е с парчето "Нощта не е безкрайна" или "Джая", включено в албума "Девети трагичен" на "Хъшове", издаден от БМК.

Поезия Превежда от руски и съчинява разкази за списания. Пише поезия и текстовете към песните си. Пише шест песни за албума на дует Ритон "Цяла нощ". /mp3.zonebg.com/